Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie Smaczne Łatwe
Ciasto migdalowe to jedeno z najpopularniejszych ciast na Majorce. Migdaly z...
Odsłon: 10045
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 27
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 27
Składniki
Kalafiora gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Dokładnie osączamy, rozgniatamy widelcem ( ale nie na gładką masę! ) Dodajemy starty żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Wbijamy jajka. Wsypujemy tyle tartej bułki, aby powstała dająca się formować masa. Doprawiamy do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Wyrabiamy masę.
Formujemy nieduże kotlety.Panierujemy je w jajku i płatkach migdałowych, dociskając panierkę do powierzchni kotletów. Układamy w naczyniu żaroodpornym ( wysmarowanym masłem ).Zapiekamy ok.30 min. w temp. ok.200C.Podajemy z ulubionymi sosami!Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab po szwajcarsku
Dania główne
Roladki z masłem i pieczarkami
Dania główne
Mini Tortille
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana
Schab po szwajcarsku
Znudziły Wam się tradycyjne kotlety schabowe w panierce? Przygotujcie schab p...
Odsłon: 10
Roladki z masłem i pieczarkami
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 308