Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-05-2023
Pyszny, zdrowy i szybki w przygotowaniu pomysł na obiad ;) Okrągłe mini cukinie nie tylko świetnie wyglądają, ale nafaszerowane pysznym, bogatym w wartości odżywcze nadzieniem mogą stanowić pełnowartościowy, zdrowy i sycący posiłek.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Składniki
Cukinię ściąć od góry od strony ogonka i wydrążyć miąższ z pestkami. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej z suszonych pomidorów i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć do zeszklenia. Dodać pokrojoną w małą kostkę pierś z kurczaka, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Smażyć, aż pierś będzie gotowa. Dodać ryż, pokrojone pomidory i natkę pietruszki. Podsmażyć całość około minuty. Cukinie nafaszerować nadzieniem dociskając go łyżką. Wierzch posypać mozzarellą i przykryć ściętymi "kapeluszami". Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45-55 minut, aż cukinia będzie miękka.