Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe gołąbki z dodatkiem ogórków, wiem, nietypowo ale zapewniam że smacznie. Gołąbki to potrawa stara jak świat i znana w wielu krajach. Typowe gołąbki nie są moim ulubionym daniem ale te, w mojej wersji kocham na zabój. Moje gołąbki zawijam w duże liście nasturcji, co dodaje im trochę chrzanowego smaku. Gotuję je na parze a w dolnej części saganka powstaje pyszny sos z dodatkiem marchewki, ogórka i sosu sojowego. Hit dawnych lat w moim wydaniu, gorąco polecam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10578
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10578
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Składniki
Mięso mielone wymieszać z przyprawami i ogórkiem, odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, najlepiej na całą noc. Bułkę zalać mlekiem. Do mięsa dodać jajko, odciśniętą bułkę, sos sojowy, dobrze wyrobić.. Z mięsa formować kulki, każdą lekko spłaszczając zawinąć w liść nasturcji. Gołąbki parujemy ok. 20 minut w saganku do parowania. Na 5 minut przed końcem, do dolnej część saganka z wodą ( jak jest mało to dolewamy ) wkładamy drobno pokrojoną marchewkę, ogórki i wlewamy sos sojowy. Po zdjęciu gołąbków z parownika sos możemy zagęścić śmietaną i mąką, ja tego nie robiłam.