Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi kluseczki ? mam dziś dla was świetną propozycję obiadową, chcecie przepis zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Składniki
Ziemniaki pozostawione z dnia poprzedniego nie ma potrzeby mielić dodać obie mąki i wyrabiać a w trakcie wyrabiania dodać wodę gazowaną i nadal wyrabiać na gładką masę ziemniaczaną
Po wyznaczonym czasie gdy masa odpoczęła formować malutkie kluseczki i w trakcie wstawić na średni ogień wodę soląc ją i doprowadzić do zagotowania
Przygotowane kluseczki wkładać na gotującą się wodę i od czasu wypłynięcia gotować na bardzo wolnym ogniu przez 2-3 minuty