Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi kluseczki ? mam dziś dla was świetną propozycję obiadową, chcecie przepis zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1352
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1814
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 296
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 612
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1352
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1814
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 296
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 612
Składniki
Ziemniaki pozostawione z dnia poprzedniego nie ma potrzeby mielić dodać obie mąki i wyrabiać a w trakcie wyrabiania dodać wodę gazowaną i nadal wyrabiać na gładką masę ziemniaczaną
Po wyznaczonym czasie gdy masa odpoczęła formować malutkie kluseczki i w trakcie wstawić na średni ogień wodę soląc ją i doprowadzić do zagotowania
Przygotowane kluseczki wkładać na gotującą się wodę i od czasu wypłynięcia gotować na bardzo wolnym ogniu przez 2-3 minuty