Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini zapiekanki warzywne w wersji wegetariańskiej. Do jej przygotowania najlepiej wykorzystać ziemniaki, które zostały Wam z poprzedniego obiadu, do tego brokuł (możecie go zastąpić również innym warzywem z lodówki) oraz odpowiednia porcja żółtego sera. Przepis pochodzi z 494. odcinka "Ewa gotuje".
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 1421
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1699
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 1421
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1699
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić i podsmażyć posiekanego pora. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.
Jajka wybić do miski. Wlać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową, oregano, solą i pieprzem. Roztrzepać. Dodać starty ser. Wymieszać. Wrzucić ziemniaki i zblanszowane różyczki brokułu (wystarczy obgotować je we wrzątku przez 2 minuty, przełożyć do wody z lodem a następnie odcedzić). Dodać pora oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wszystko wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzch zetrzeć trochę oscypka.
Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.