Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowych wariacji ciąg dalszy. Tym razem dynia w formie sosu do pizzy w towarzystwie sera pleśniowego - sprawdziła się fantastycznie!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1824
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14486
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19561
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1824
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14486
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19561
Składniki
Składniki na sos mieszamy. Kolor nie jest zachwycający, ale na pizzy wygląda już dużo lepiej :) Sos powinien być gęsty, jeśli oddziela się z niego woda to ją odlewamy. Pizza: W ciepłej wodzie mieszamy drożdże i cukier aż do rozpuszczenia. Łączymy z resztą składników na ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.
Ciasto dzielimy na 10 części. Z każdej forujemy kulkę i rozwałkowujemy na blacie obsypanym kaszą manną. Na pizze nakładamy sos, ulubione składniki - u mnie boczek w plastrach, pieczarki, jalapeno, pomidory suszone i koktajlowe, oliwki i oczywiście ser pleśniowy. Ważne aby składniki były w miarę suche, żeby pizza nie "tonęła" w wodzie.
Pizzę pieczemy do mocnego zrumienienia ciasta na bokach. Ja używam kamienia do pizzy i były gotowe już po 4 minutach.