Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj w bazylii

Mintaj w bazylii

Autor:

Przepisów i artykułów: 2259 Ocena: 49829

Dodano:

Odsłon: 2900

Nie wiemy na czym polega fenomen serwowania ryby w piątek…Jednak zdarzyło się razu pewnego. I wyszło bardzo dobrze.

Składniki

  • 2 polędwice mintaja (po 200 g)
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mintaj w bazylii

Przygotowanie

  1. Polędwice oprószamy solą.
    Bazylię siekamy.
    Połowę mieszamy z mąką, drugą z bułką tartą.
    Jajko mieszamy z odrobiną mleka, solą i pieprzem.
    Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
    Smażymy na złoto, na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń