Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś zapiekany na ostro w miodzie, ze szpinakiem i sosem smietanowym. Doskonale, szybkie i bardzo smaczne danie z niewielka iloscia skladników.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1583
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 453
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1583
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 453
Składniki
Swiezy szpinak odpowiednio przygotowac, zamrozony odmrozic, posolic i doprawic pieprzem cayenne, wlozyc do foremki. Filety lososia posolic i ulozyc na szpinaku. Cebule i czosnek posiekac, udusic w oleju, dodac smietane i ser smietankowy, doprawic do smaku. Miód polaczyc z posiekana papryczka chili, slodka papryka i podgrzac (nie gotowac!) nastepnie posmarowac nim lososia i delikatnie skropic szpinak. Wszystko zalac sosem smietanowym i posypac startym serem. Piec ok. 35 min. w temp. 185° C W miedzyczasie smarowac lososia resztka miodu. Podawac z ryzem lub ziemniakami.