Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś zapiekany na ostro w miodzie, ze szpinakiem i sosem smietanowym. Doskonale, szybkie i bardzo smaczne danie z niewielka iloscia skladników.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8312
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8312
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Swiezy szpinak odpowiednio przygotowac, zamrozony odmrozic, posolic i doprawic pieprzem cayenne, wlozyc do foremki. Filety lososia posolic i ulozyc na szpinaku. Cebule i czosnek posiekac, udusic w oleju, dodac smietane i ser smietankowy, doprawic do smaku. Miód polaczyc z posiekana papryczka chili, slodka papryka i podgrzac (nie gotowac!) nastepnie posmarowac nim lososia i delikatnie skropic szpinak. Wszystko zalac sosem smietanowym i posypac startym serem. Piec ok. 35 min. w temp. 185° C W miedzyczasie smarowac lososia resztka miodu. Podawac z ryzem lub ziemniakami.