Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W piątek miałam na obiad rybkę mirunę ale zamiast ziemniaków przygotowałam brokułowo -ziemniaczanym puree. Rybkę podałam na brokułowo - ziemniaczanym puree oraz z dodatkiem jajka sadzonego. Obiad był bardzo pyszny.
patelnia, talerze , widelec, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Składniki
Rybkę po rozmrożeniu osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie natrzeć lekko oliwą, solą oraz przyprawą do ryb. Panierować w jajku, następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej. Panierowaną rybę smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Przygotować puree. Różyczki brokułu i obrane, opłukane ziemniaki ugotować do miękkości, następnie odlać wodę i zmiksować na gładkie puree z dodatkiem 1 łyki masła. Doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu. Puree nałożyć na talerz na puree ułożyć usmażoną rybę , a na górę nakładamy jajko sadzone z płynnym żółtkiem.
Przygotowanie puree.