Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W piątek miałam na obiad rybkę mirunę ale zamiast ziemniaków przygotowałam brokułowo -ziemniaczanym puree. Rybkę podałam na brokułowo - ziemniaczanym puree oraz z dodatkiem jajka sadzonego. Obiad był bardzo pyszny.
patelnia, talerze , widelec, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Składniki
Rybkę po rozmrożeniu osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie natrzeć lekko oliwą, solą oraz przyprawą do ryb. Panierować w jajku, następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej. Panierowaną rybę smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Przygotować puree. Różyczki brokułu i obrane, opłukane ziemniaki ugotować do miękkości, następnie odlać wodę i zmiksować na gładkie puree z dodatkiem 1 łyki masła. Doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu. Puree nałożyć na talerz na puree ułożyć usmażoną rybę , a na górę nakładamy jajko sadzone z płynnym żółtkiem.
Przygotowanie puree.