Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miso ramen z kaczką, to pyszny makaron z pikantnym, rozgrzewającym rosołem, warzywami, aromatycznym mięsem i jajkiem.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3446
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 43
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2747
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 128
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3446
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 43
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2747
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 128
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Składniki
Filety z piersi kaczki umyć, osuszyć i ponacinać po skosie. Umieścić w salaterce i dodać 2 łyżki sosu sojowego. Pomasować mięso. Wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia ułożyć filety skórą do dołu na zimnej patelni zacząć podgrzewać. Smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Tłuszczy wytopi się ze skóry. Obrócić kilka razy mięso. Mięso wołowe umyte i oczyszczone umieścić w garnku i nalać ok 2 litry wody. Gotować ok 1,5 godziny na wolnym ogniu z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i pieprzu. Bez soli. Wywar przecedzić i do wywaru dodać drobno pokrojoną szalotkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i starty imbir. Dodać pastę miso i sos sojowy. Dokładnie pomieszać, żeby pasta się rozprowadziła. Zagotować. Dodać umyte, oczyszczone boczniaki. Gotować 3-4 minuty. Dodać garść młodych liści szpinaku i tylko zagotować. Szpinak nie powinien być rozgotowany. Dodać soli do smaku jeśli jest taka potrzeba. Makaron ramen ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do miseczki nałożyć sporą porcję makaronu. Nalać zupy tyle, żeby makaron nie był przykryty. Na wierzchu ułożyć pokrojoną kaczkę, przekrojone jajko. Całość posypać pokrojoną dymką ze szczypiorem. Zupa najlepsza jest gorąca. Smacznego. Ugotowane mięso wołowe można przeznaczyć na pasztet, albo pierogi.