Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miso ramen z kaczką, to pyszny makaron z pikantnym, rozgrzewającym rosołem, warzywami, aromatycznym mięsem i jajkiem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Składniki
Filety z piersi kaczki umyć, osuszyć i ponacinać po skosie. Umieścić w salaterce i dodać 2 łyżki sosu sojowego. Pomasować mięso. Wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia ułożyć filety skórą do dołu na zimnej patelni zacząć podgrzewać. Smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Tłuszczy wytopi się ze skóry. Obrócić kilka razy mięso. Mięso wołowe umyte i oczyszczone umieścić w garnku i nalać ok 2 litry wody. Gotować ok 1,5 godziny na wolnym ogniu z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i pieprzu. Bez soli. Wywar przecedzić i do wywaru dodać drobno pokrojoną szalotkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i starty imbir. Dodać pastę miso i sos sojowy. Dokładnie pomieszać, żeby pasta się rozprowadziła. Zagotować. Dodać umyte, oczyszczone boczniaki. Gotować 3-4 minuty. Dodać garść młodych liści szpinaku i tylko zagotować. Szpinak nie powinien być rozgotowany. Dodać soli do smaku jeśli jest taka potrzeba. Makaron ramen ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do miseczki nałożyć sporą porcję makaronu. Nalać zupy tyle, żeby makaron nie był przykryty. Na wierzchu ułożyć pokrojoną kaczkę, przekrojone jajko. Całość posypać pokrojoną dymką ze szczypiorem. Zupa najlepsza jest gorąca. Smacznego. Ugotowane mięso wołowe można przeznaczyć na pasztet, albo pierogi.