Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i krótko się gotuje!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 65
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 65
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Składniki
Dostałam przerośniętą fasolkę- miała już białawo zielone nasiona. Wyłuskałam je i zaczęłam gotować w wodzie. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodałam zgnieciony czosnek a gdy zacznie pachnieć dodałam sos z pomidorów- można dodać obrane i pokrojone pomidory lub przecier z wodą. Gotowałam sos 15 minut z zielem i liściem i chili.
Po 30 minutach fasolka powinna być już miękka, odsączyłam ją i dodałam do niej sos pomidorowy z patelni. Pod koniec dodałam jeszcze pół kostki bulionowej i doprawiłam solą i pieprzem i drobno posiekanymi listkami bazylii. Przepyszne! Fasola jest pełnowartościowa - nie trzeba dodawać mięsa. Smacznego :)