Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i krótko się gotuje!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2572
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2572
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Dostałam przerośniętą fasolkę- miała już białawo zielone nasiona. Wyłuskałam je i zaczęłam gotować w wodzie. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodałam zgnieciony czosnek a gdy zacznie pachnieć dodałam sos z pomidorów- można dodać obrane i pokrojone pomidory lub przecier z wodą. Gotowałam sos 15 minut z zielem i liściem i chili.
Po 30 minutach fasolka powinna być już miękka, odsączyłam ją i dodałam do niej sos pomidorowy z patelni. Pod koniec dodałam jeszcze pół kostki bulionowej i doprawiłam solą i pieprzem i drobno posiekanymi listkami bazylii. Przepyszne! Fasola jest pełnowartościowa - nie trzeba dodawać mięsa. Smacznego :)