Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i krótko się gotuje!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3614
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2441
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3614
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2441
Składniki
Dostałam przerośniętą fasolkę- miała już białawo zielone nasiona. Wyłuskałam je i zaczęłam gotować w wodzie. Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodałam zgnieciony czosnek a gdy zacznie pachnieć dodałam sos z pomidorów- można dodać obrane i pokrojone pomidory lub przecier z wodą. Gotowałam sos 15 minut z zielem i liściem i chili.
Po 30 minutach fasolka powinna być już miękka, odsączyłam ją i dodałam do niej sos pomidorowy z patelni. Pod koniec dodałam jeszcze pół kostki bulionowej i doprawiłam solą i pieprzem i drobno posiekanymi listkami bazylii. Przepyszne! Fasola jest pełnowartościowa - nie trzeba dodawać mięsa. Smacznego :)