Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może służyć jako dodatek, lub danie główne
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3820
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3820
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Z kapusty obrywamy zielone liście. Przekrawamy je na pół i szadkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.. Pietruszkę siekamy na drobno.
Całość zalewamy 2 litrami wody, dodajemy sól , cukier, ziele angielskie i gotujemy ok. 1 godziny
Po tym czasie odlewamy nadmiar wody ( zostawiamy ok.200 ml)
Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy. Gdy zasmażka jest rozrobiona dodajemy łyżkę wazową odsączonego wywaru. Mieszamy i dodajemy do kapusty.
Całość gotujemy na małym ogniu przez40 minut. Dodajemy ocet i ewentualnie doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.