Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może służyć jako dodatek, lub danie główne
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 46
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 54
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1136
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 270
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15102
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 46
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 54
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1136
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 270
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 15102
Składniki
Z kapusty obrywamy zielone liście. Przekrawamy je na pół i szadkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.. Pietruszkę siekamy na drobno.
Całość zalewamy 2 litrami wody, dodajemy sól , cukier, ziele angielskie i gotujemy ok. 1 godziny
Po tym czasie odlewamy nadmiar wody ( zostawiamy ok.200 ml)
Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy. Gdy zasmażka jest rozrobiona dodajemy łyżkę wazową odsączonego wywaru. Mieszamy i dodajemy do kapusty.
Całość gotujemy na małym ogniu przez40 minut. Dodajemy ocet i ewentualnie doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.