Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może służyć jako dodatek, lub danie główne
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4492
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4492
Składniki
Z kapusty obrywamy zielone liście. Przekrawamy je na pół i szadkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.. Pietruszkę siekamy na drobno.
Całość zalewamy 2 litrami wody, dodajemy sól , cukier, ziele angielskie i gotujemy ok. 1 godziny
Po tym czasie odlewamy nadmiar wody ( zostawiamy ok.200 ml)
Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy. Gdy zasmażka jest rozrobiona dodajemy łyżkę wazową odsączonego wywaru. Mieszamy i dodajemy do kapusty.
Całość gotujemy na małym ogniu przez40 minut. Dodajemy ocet i ewentualnie doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.