Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenny klasyk i dowód na to, że proste jedzenie jest najlepsze - młoda kapusta duszona z boczkiem, zaprawiona koncentratem pomidorowym i dużą ilością koperku. A do tego młode ziemniaczki. Wiosenny obiad idealny
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4333
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11758
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6720
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5561
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4333
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11758
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6720
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5561
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13842
Składniki
Boczek pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło, dodać boczek i przesmażyć aż będzie rumiany, dodać cebulę i marchewkę, smażyć kila minut. Pokroić kapustę, dodać do garnka i smażyć kolejne 5 minut. Zalać kapustę wodą ( tak by jej całkowicie nie przykryła), dodać ziele i posolić. Gotować ok 25 minut aż kapusta zmięknie, dodać koncentrat i gotować jeszcze 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać koperek posiekany. Podawać z młodymi ziemniaczkami z wody.