Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenny klasyk i dowód na to, że proste jedzenie jest najlepsze - młoda kapusta duszona z boczkiem, zaprawiona koncentratem pomidorowym i dużą ilością koperku. A do tego młode ziemniaczki. Wiosenny obiad idealny
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Składniki
Boczek pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło, dodać boczek i przesmażyć aż będzie rumiany, dodać cebulę i marchewkę, smażyć kila minut. Pokroić kapustę, dodać do garnka i smażyć kolejne 5 minut. Zalać kapustę wodą ( tak by jej całkowicie nie przykryła), dodać ziele i posolić. Gotować ok 25 minut aż kapusta zmięknie, dodać koncentrat i gotować jeszcze 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać koperek posiekany. Podawać z młodymi ziemniaczkami z wody.