Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych i najsmaczniejszych dań z udziałem młodej kapusty. Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem może stanowić samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Świetnie smakuje serwowana z gotowanymi, młodymi ziemniakami lub chlebem z chrupiącą skórką.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1543
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1411
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 297
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1543
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1411
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 297
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i przerzuć do garnka. Podsmaż na rumiany kolor.
Cebule obierz i drobno posiekaj, następnie podsmaż na zloty kolor razem z boczkiem.
Kapustę opłucz, posiekaj i przełóż do garnka. Zalej bulionem. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Składniki wymieszaj. Duś pod przykryciem przez około 15 minut. Po tym czasie dopraw kapustę solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Duś kapustę przez kolejne 10 minut.
Młodą kapustę z boczkiem i koperkiem serwuj jako dodatek do obiadu lub podaj z dodatkiem ziemniaków czy chleba.