Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych i najsmaczniejszych dań z udziałem młodej kapusty. Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem może stanowić samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Świetnie smakuje serwowana z gotowanymi, młodymi ziemniakami lub chlebem z chrupiącą skórką.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 415
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1865
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 415
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1865
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i przerzuć do garnka. Podsmaż na rumiany kolor.
Cebule obierz i drobno posiekaj, następnie podsmaż na zloty kolor razem z boczkiem.
Kapustę opłucz, posiekaj i przełóż do garnka. Zalej bulionem. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Składniki wymieszaj. Duś pod przykryciem przez około 15 minut. Po tym czasie dopraw kapustę solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Duś kapustę przez kolejne 10 minut.
Młodą kapustę z boczkiem i koperkiem serwuj jako dodatek do obiadu lub podaj z dodatkiem ziemniaków czy chleba.