Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z duszonych warzyw - kapusty, kalafiora i cukinii z dodatkiem boczku. Idealnie pasuje do młodych ziemniaczków z koperkiem i jajka sadzonego.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 74
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3794
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 119
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 74
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3794
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 119
Składniki
Boczek kroimy w plasterki, a potem na mniejsze kawałki, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy boczek, aż się wytopi i lekko zarumieni. Dodajemy cebulę i smażymy, aż do zeszklenia. W międzyczasie kapustę i cukinię kroimy w grubszą kostkę, a kalafiora dzielimy na różyczki. Na patelnię dodajemy kapustę, bulion, liście laurowe, ziele i pieprz, koncentrat oraz sos sojowy. Kiedy kapusta zmięknie, dodajemy jeszcze cukinię i kalafiora. Całość dusimy pod przykryciem, na małym ogniu około 15-20 minut. Doprawiamy pieprzem i, w razie potrzeby, sosem sojowym. Mąkę prażymy na suchej patelni, na niedużym ogniu, aż do lekkiego zarumienienia. Dodajemy do garnka i szybko mieszamy. Taka zasmażka zagęści nam delikatnie sos. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą.