Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki......
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3988
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2640
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3988
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2640
Składniki
Z kiełbasy zdjąć osłonkę. Pokroić w plasterki i podsmażać na patelni, na średnim ogniu do zrumienienia i wytopienia tłuszczu.
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do sporego garnka, wlać bulion, dodać podsmażoną kiełbasę ( wytopiony tłuszcz zachować), doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na wytopionym z kiełbasy tłuszczu. Wsypać wędzoną paprykę i łyżkę mąki, zrobić zasmażkę. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się kapusty, dokładnie wymieszać.
Koperek drobno posiekać, dodać do kapusty.