Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki......
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1222
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 104
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1031
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1222
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 104
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1031
Składniki
Z kiełbasy zdjąć osłonkę. Pokroić w plasterki i podsmażać na patelni, na średnim ogniu do zrumienienia i wytopienia tłuszczu.
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do sporego garnka, wlać bulion, dodać podsmażoną kiełbasę ( wytopiony tłuszcz zachować), doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na wytopionym z kiełbasy tłuszczu. Wsypać wędzoną paprykę i łyżkę mąki, zrobić zasmażkę. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się kapusty, dokładnie wymieszać.
Koperek drobno posiekać, dodać do kapusty.