Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wiosenna kapusta, która wspaniale smakuje z chlebem lub młodymi ziemniaczkami.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Kapustę posiekać, zalać wodą i wstawić do zagotowania. Gdy woda zacznie wrzeć odlać ją i nalać 2 szklanki wody dodać liść laurowy i ziele angielskie. Wstawić na małym gazie. Dodać obraną i startą na tarce marchew. Dodać pokrojoną w talarki kiełbasę lub konserwę ze słoika i dusić do miękkości kapusty. Gdy kapusta jest miękka dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz i koperek. Chwilę pogotować i dodać zasmażkę zrobioną ze smalcu i mąki.