Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wiosenna kapusta, która wspaniale smakuje z chlebem lub młodymi ziemniaczkami.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13128
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13128
Składniki
Kapustę posiekać, zalać wodą i wstawić do zagotowania. Gdy woda zacznie wrzeć odlać ją i nalać 2 szklanki wody dodać liść laurowy i ziele angielskie. Wstawić na małym gazie. Dodać obraną i startą na tarce marchew. Dodać pokrojoną w talarki kiełbasę lub konserwę ze słoika i dusić do miękkości kapusty. Gdy kapusta jest miękka dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz i koperek. Chwilę pogotować i dodać zasmażkę zrobioną ze smalcu i mąki.