Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło
Smaczne danie :)
Odsłon: 327
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 772
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 295
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4753
Smaczne danie :)
Odsłon: 327
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 772
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 295
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4753
Składniki
Kapustę poszatkować. Przełożyć do garnka zalać wodą do 2/3 wysokości kapusty. Gotujemy do miękkości. Jeśli wody będzie zbyt wiele po ugotowaniu odlewamy część płyny. Dodajemy posiekany koperek. W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy mąką i przesmażamy na jasną zasmażkę. Zasmażkę przelewamy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz odrobiną soku z cytryny. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Podajemy jako danie główne lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!