Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta z koperkiem na ciepło

Młoda kapusta z koperkiem na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 11001

Dodano:

Odsłon: 1077

Młoda kapusta z koperkiem na ciepło

Składniki

  • Mała główka kapusty ok. 1 kg
  • Koperek 1/2 pęczka
  • Masło 2 łyżki
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • sól
  • Pieprz Cukier
  • Sok z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło

Przygotowanie


  1. Kapustę poszatkować. Przełożyć do garnka zalać wodą do 2/3 wysokości kapusty. Gotujemy do miękkości. Jeśli wody będzie zbyt wiele po ugotowaniu odlewamy część płyny. Dodajemy posiekany koperek.

    W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy mąką i przesmażamy na jasną zasmażkę.

    Zasmażkę przelewamy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz odrobiną soku z cytryny. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Podajemy jako danie główne lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń