Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia japońska. Bulion dashi, przyrządzony z wodorostów i suszonej ryby, nadaje specyficzny smak i zapach wielu japońskim daniom.
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 151
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 189
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 108
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 46
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 151
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 189
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 108
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 46
Składniki
W szerokim naczyniu rozgrzałem olej. Włożyłem ziemniaki dokładnie wyszorowane i osuszone oraz cebulę, obsmażyłem na złoty kolor. Dodałem sos sojowy, wodę i dashi. Gotowałem 15 minut. Zmniejszyłem ogień i gotowałem jeszcze 10 minut.