Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas letnich dni (zwłaszcza kiedy jest upalnie) nikt nie ma ochoty "smażyć" się w kuchni robiąc obiad. Ja w takich przypadkach stawiam na proste, szybkie potrawy. Poniższy przepis taki jest. Uszykowanie go nie zajmie Wam więcej niż 30 minut.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 874
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4497
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1118
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 493
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3623
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 874
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4497
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1118
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 493
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3623
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, aż będą miękkie. Odcedzamy z wody, studzimy. Obieramy ze skórki, kroimy w kostkę lub plastry. Przekładamy do miski. Szczypior i koperek drobno siekamy, dodajemy do ziemniaków. Dokładnie mieszamy.
Szykujemy sosy: - sos 1: do oleju dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy ocet. Mieszamy. Doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem. - sos 2: majonez mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ziemniaki podajemy razem z obydwoma sosami - każdy sos w osobnym naczyniu.