Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas letnich dni (zwłaszcza kiedy jest upalnie) nikt nie ma ochoty "smażyć" się w kuchni robiąc obiad. Ja w takich przypadkach stawiam na proste, szybkie potrawy. Poniższy przepis taki jest. Uszykowanie go nie zajmie Wam więcej niż 30 minut.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, aż będą miękkie. Odcedzamy z wody, studzimy. Obieramy ze skórki, kroimy w kostkę lub plastry. Przekładamy do miski. Szczypior i koperek drobno siekamy, dodajemy do ziemniaków. Dokładnie mieszamy.
Szykujemy sosy: - sos 1: do oleju dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy ocet. Mieszamy. Doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem. - sos 2: majonez mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ziemniaki podajemy razem z obydwoma sosami - każdy sos w osobnym naczyniu.