Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki są najlepsze, dodamy mięso, dobrze przyprawione, ulubiony sos i obiadek pyszny mamy.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45671
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23144
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1436
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45671
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23144
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1436
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Jajka wbijamy do naczynia.
4. Dolewamy mleko. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. 7. Dodajemy do jajek.
8. Mieszamy dokładnie i wykładamy do naczynia żaroodpornego. 9. Zapiekamy 30 minut w 180 °C.
10. Po tym czasie na ziemniakach układamy mięso.
11. Polewamy sosem.
12. Posypujemy startym na dużych oczach serem.
13. Zapiekamy 10 minut w 180 °C. 14. Dekorujemy posiekanym drobno szczypiorkiem oraz rzodkiewkami. 15. Danie gotowe. 16 Smacznego.