Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki są najlepsze, dodamy mięso, dobrze przyprawione, ulubiony sos i obiadek pyszny mamy.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Jajka wbijamy do naczynia.
4. Dolewamy mleko. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. 7. Dodajemy do jajek.
8. Mieszamy dokładnie i wykładamy do naczynia żaroodpornego. 9. Zapiekamy 30 minut w 180 °C.
10. Po tym czasie na ziemniakach układamy mięso.
11. Polewamy sosem.
12. Posypujemy startym na dużych oczach serem.
13. Zapiekamy 10 minut w 180 °C. 14. Dekorujemy posiekanym drobno szczypiorkiem oraz rzodkiewkami. 15. Danie gotowe. 16 Smacznego.