Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki są najlepsze, dodamy mięso, dobrze przyprawione, ulubiony sos i obiadek pyszny mamy.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416201
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2817
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416201
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2817
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Jajka wbijamy do naczynia.
4. Dolewamy mleko. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. 7. Dodajemy do jajek.
8. Mieszamy dokładnie i wykładamy do naczynia żaroodpornego. 9. Zapiekamy 30 minut w 180 °C.
10. Po tym czasie na ziemniakach układamy mięso.
11. Polewamy sosem.
12. Posypujemy startym na dużych oczach serem.
13. Zapiekamy 10 minut w 180 °C. 14. Dekorujemy posiekanym drobno szczypiorkiem oraz rzodkiewkami. 15. Danie gotowe. 16 Smacznego.