Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki posypane koprem podane ze skwarami i cebulą.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18945
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19367
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18945
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19367
Składniki
Boczek kroimy w większą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy na patelni na zarumienione skwary z obu stron. Dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę, lekko posoloną i dusimy pod przykryciem do jej ładnego zeszklenia.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie obrane, wymyte ziemniaki młode. Ugotowane ziemniaki posypujemy koprem i podajemy obłożone skwarami oraz polane tłuszczem. Smacznego!!!