Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ryżem naturalnym, choć doskonała będzie grzanka z bagietki posmarowana oliwą i czosnkiem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 197
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1313
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 527
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 197
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1313
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 527
Składniki
Do wrzącej i lekko osolonej wody dodać bób i gotować ok. 15 minut. Odcedzić i lekko wystudzić. Obrać ze skórek. Do obranego bobu wlać łyżkę oliwy, posolić jeśli trzeba, dodać trochę pieprzu i wymieszać z posiekaną natką i miętą. Do rozgraniczaj oliwy dodać czosnek, następnie wlać pomidory, paprykę i dusić ok 5 minut. Dodać suszoną bazylię. Wymieszać. Wylać sos na talerz a na wierzch ułożyć kilka listków bazylii.