Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój obiad piątkowy to młode ziemniaki z koperkiem zielonym oj, bardzo lubię koperek więc dodaję go sporo no i ulubione jajka sadzone. Do tego w upalne dni maślanka lub mizeria . Obiadek bardzo smaczny i pożywny . Polecam
garnek, nóź, patelnia, łyżka,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14651
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6044
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14651
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6044
Składniki
Ziemniaki po obraniu płuczę i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzam i dodaję do gorących ziemniaków dużą łyżkę masła , przykrywam i zostawiam , w między czasie na patelni rozgrzewam pozostałe masło i smażę jajka sadzone z luźnym żółtkiem. Na talerz nakładam porcję ziemniaków z masłem posypując dość obficie posiekanym koperkiem, nakładam usmażone na jajka. Podaję z mizeria z ogórków zielonych lub samą maślanka albo kefirem dobrze schłodzonym. Smacznego
Danie gotowe do podania.