Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-09-2013
Jak dla mnie, to idealny sos paprykowy.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Pół kilogram karkówki pokroiłam w kosteczkę o bokach 2 cm. Wrzuciłam na patelnię z gorącym olejem rzepakowym i smażyłam do ścięcia się białka. Po około 5 minutach dodałam posiekaną dużą cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła, dodałam 2 czerwone papryki pokrojone w kosteczkę. Smażyłam mięso i warzywa około 10 minut, następnie osoliłam, dodałam łyżeczkę słodkiej, mielonej papryki, podlałam niewielką ilością wody i dusiłam pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso było gotowe, uzupełniłam ilość wody na patelni do planowanej ilości sosu, opieprzyłam i zagęściłam mąką. Gotowe!