Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja uproszczona, która smakuje mojej rodzinie. :)
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 786
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 786
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Składniki
Mięso podsmażyć na oliwie, dodać posiekana cebulę, potem pomidory, przecier i przyprawy. Odparować, żeby farsz był dość gęsty.
Farsz układać w naczyniu do zapiekania na zmianę z makaronem (suchy). Im wiecej warstw, tym lepiej, wszystko zależy od posiadanego naczynia.
W garnuszku roztopić masło, dodac mąkę, najlepiej przesianą. Zasmażyć, ale nie rumienić! Powolutku, partiami dolewać do zasmażki zimne (koniecznie) mleko, tak by powstał średnio gęsty sos (mniej więcej jak ciasto naleśnikowe). Sos dosmaczyć odrobiną soli, cukru i startą gałką muszkatołową oraz sokiem z cytryny.
Sosem polać ostatnią warstwę makaronu. Obłożyć serem, zapiekać ok 20 minut. Smacznego!