Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja uproszczona, która smakuje mojej rodzinie. :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
Mięso podsmażyć na oliwie, dodać posiekana cebulę, potem pomidory, przecier i przyprawy. Odparować, żeby farsz był dość gęsty.
Farsz układać w naczyniu do zapiekania na zmianę z makaronem (suchy). Im wiecej warstw, tym lepiej, wszystko zależy od posiadanego naczynia.
W garnuszku roztopić masło, dodac mąkę, najlepiej przesianą. Zasmażyć, ale nie rumienić! Powolutku, partiami dolewać do zasmażki zimne (koniecznie) mleko, tak by powstał średnio gęsty sos (mniej więcej jak ciasto naleśnikowe). Sos dosmaczyć odrobiną soli, cukru i startą gałką muszkatołową oraz sokiem z cytryny.
Sosem polać ostatnią warstwę makaronu. Obłożyć serem, zapiekać ok 20 minut. Smacznego!