Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja uproszczona, która smakuje mojej rodzinie. :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 732
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 732
Składniki
Mięso podsmażyć na oliwie, dodać posiekana cebulę, potem pomidory, przecier i przyprawy. Odparować, żeby farsz był dość gęsty.
Farsz układać w naczyniu do zapiekania na zmianę z makaronem (suchy). Im wiecej warstw, tym lepiej, wszystko zależy od posiadanego naczynia.
W garnuszku roztopić masło, dodac mąkę, najlepiej przesianą. Zasmażyć, ale nie rumienić! Powolutku, partiami dolewać do zasmażki zimne (koniecznie) mleko, tak by powstał średnio gęsty sos (mniej więcej jak ciasto naleśnikowe). Sos dosmaczyć odrobiną soli, cukru i startą gałką muszkatołową oraz sokiem z cytryny.
Sosem polać ostatnią warstwę makaronu. Obłożyć serem, zapiekać ok 20 minut. Smacznego!