Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 1124
Dodano: 19.08.2013
Odsłon: 14757
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Do zmielonego mięsa dodać namoczoną i wyciśniętą kajzerkę,jajka,przyprawy i wyrobić masę.
Z masy robić kotleciki obtaczać je w tartej bułce i smażyć na oleju na rumiano.
Najlepiej smakują z ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami.Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

alutka50 08 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Tak zawsze tradycyjnie sie robiło z mięsa mieszanego bez udziwnień, typowe mielone5 Kto głosował? | Odpowiedz

kamiss4 20 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
bez majeranku ?Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 20 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
bez czosnku?0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 19 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Masz racje, pamiętam takie obiadki z dzieciństwa, właśnie z buraczkami, pycha. Robię je do tej pory. :)14 Kto głosował? | Odpowiedz