Do góry

Dania główne Przepis na:

Moje mielone

Moje mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 1023

Dodano:

Odsłon: 14359

Ulubiona potrawa moich wnuków.

Składniki

  • Zmielona łopatka wieprzowa lub inne mięso mielone.1/2kg
  • Kajzerka 1 sztuka
  • Jajka 2 szt
  • Cebula 1 mala
  • Sól,pieprz...
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do zmielonego mięsa dodać namoczoną i wyciśniętą kajzerkę,jajka,przyprawy i wyrobić masę.

  2. Z masy robić kotleciki obtaczać je w tartej bułce i smażyć na oleju na rumiano.

  3. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 08 listopada 2016 Tak zawsze tradycyjnie sie robiło z mięsa mieszanego bez udziwnień, typowe mielone

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 19 sierpnia 2013 Masz racje, pamiętam takie obiadki z dzieciństwa, właśnie z buraczkami, pycha. Robię je do tej pory. :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń