Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby to dostarczają cennych witamin i minerałów. Wiele osób przygotowuje je w piątek. Polecam pieczone na warzywach.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 374
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 374
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Filety z morszczuka umyć, przekroić na połowę, doprawić przyprawą do ryb , pozostawić na 1 godzinę w chłodnym miejscu.
Brokuła rozebrać na różyczki, podgotować .Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.Cukinię zetrzeć na tarce .Cebulę białą i czerwoną obrać, pokroić w piórka.Paprykę pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z musztardą.
Dno naczynia żaroodpornego skropić oliwą, rozłożyć marchewkę.
Na niej cebule.
Na cebuli ułożyć paprykę, na niej cukinię oraz brokuł . Warzywa doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.. Na przygotowane warzywa ułożyć porcje ryby, posmarować sosem musztardowo - majonezowym.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić przygotowaną rybę na warzywach, przykryć folią, piec 25 minut. Zdjąć folię, na rybę ułożyć po plasterku masła, a warzywa skropić 3 łyżkami oliwy. Wstawić do piekarnika i piec 15 min. na rumiano.
Podawać z ziemniakami i wiosenną surówką.