Do góry

Dania główne Przepis na:

Mortadela w cieście biszkoptowym

Mortadela w cieście  biszkoptowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18876

Dodano:

Odsłon: 986

Super tani obiadek.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mortadela w cieście biszkoptowym

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mortadelę pokroić na plastry, obsmażyć na patelni obsypać mąką. Następnie ubić pianę z białek, posolić i dodać gałkę muszkatołową, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko lekko wymieszać. Rozgrzać mocno tłuszcz na patelni, moczyć przygotowane plastry mortadeli w cieście biszkoptowym i smażyć z obu stron na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń