Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super tani obiadek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11652
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1260
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12253
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2883
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11652
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1260
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12253
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2883
Składniki
Wykonanie: Mortadelę pokroić na plastry, obsmażyć na patelni obsypać mąką. Następnie ubić pianę z białek, posolić i dodać gałkę muszkatołową, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko lekko wymieszać. Rozgrzać mocno tłuszcz na patelni, moczyć przygotowane plastry mortadeli w cieście biszkoptowym i smażyć z obu stron na rumiano.