Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Edward Munk słynna "Madonna" Przyznaje iż w rodzinnym domu moim, to nie było zwyczaju jadania pieczonych rzodkiewek a szkoda ... Pieczone rzoadkiewki w smaku przypominają kalarepkę i są wspaniałym dodatkiem do dania np. z Pieczonej kaczki z żurawiną Oto więc jest Pieczona kaczka z żurawiną podana z pieczoną rzodkiewką z pieczonyni niebieskimi ziemniakami i marchewką Do tego kasza mammas z groszkiem i grzybami . Plus kilka młodych listków kapusty sarepskiej Miód malina obiadissimo belissimo !!!
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 173
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1335
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 173
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1335
Składniki
Mięso kacze płuczemy i nacieramy solą , wkładamy do brytwanki zalewamy powidłami żurawinowymi , dodajemy rozmaryn, cebulę, czosnek i olej . Pieczemy w piearniku przez 20 minut . Następnie dodajemy obrane jabłka i pieczemy kolejne 20 minut .
W międzyczasie obieramy rzodkiewkę (lub rzodkiewki jeśli są mniejsze) , kroimy i wraz z obraną marchew i krojone ziemniaki, Wykładamy do brytwanki , dodajemy smalec drobiowy i pieczemy przez 25 do 30 minut (aż będą miękkie) :) Podajemy z kaczką pieczoną w żurawinie i opcjonalnie z kaszą Mammas :)