Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Składniki
Cukinię kroimy w podłużne plastry, blanszujemy w gorącej wodzie z odrobiną soli, odsączamy na papierowym ręczniku.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy z mięsem mielonym, na łyżce oliwy. Na koniec smażenia dodajemy koncentrat lub keczup i doprawiamy do smaku.
W osobnym naczyniu mieszamy oliwki, przekrojone na pół lub na 3 części, rozdrobniony ser feta i ser żółty starty na grubych oczkach.
W naczyniu żaroodpornym układamy 1/2 ilości cukinii, 1/2 ilości mięsa mielonego, następnie znów cukinia i znów mięso. Na wierzch wysypujemy sery połączone z oliwkami.
Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.