Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15825
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15825
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Składniki
Cukinię kroimy w podłużne plastry, blanszujemy w gorącej wodzie z odrobiną soli, odsączamy na papierowym ręczniku.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy z mięsem mielonym, na łyżce oliwy. Na koniec smażenia dodajemy koncentrat lub keczup i doprawiamy do smaku.
W osobnym naczyniu mieszamy oliwki, przekrojone na pół lub na 3 części, rozdrobniony ser feta i ser żółty starty na grubych oczkach.
W naczyniu żaroodpornym układamy 1/2 ilości cukinii, 1/2 ilości mięsa mielonego, następnie znów cukinia i znów mięso. Na wierzch wysypujemy sery połączone z oliwkami.
Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.