Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8155
Dodano: 17.10.2011
Odsłon: 37152
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Muszle gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do ostudzenia. Groszek gotujemy kilka minut w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki cukru i odrobiny soli. Odcedzamy i studzimy. Twaróg rozgniatamy widelcem, mieszamy z połową parmezanu, posiekaną natką, groszkiem i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 3 łyżki roztopionego masła. Farszem serowym napełniamy muszle, układamy w naczyniu. Muszle polewamy pozostałym masłem, obsypujemy parmezanem i gałką. Danie zapiekamy około 10 minut w 200 stopniach.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

patusia5 19 października 2011Zgłoś do usunięcia
Ja kupiłam w Tesco. Powinny być w każdym dużym hipermarkecie.3 Kto głosował? | Odpowiedz

lukrowababeczka 19 października 2011Zgłoś do usunięcia
ale skąd wziąć takie duże muszle??0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 18 października 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię muszle zapiekane. Twój przepis wykorzystam, a ja napełniam muszle szpinakiem doprawionym czosnkiemi wymieszanym na gorąco z serem fetą, który jest tak pikantny, że nie trzeba żadnych przypraw, a nawet soli. Radzę
spróbować.
4 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 18 października 2011Zgłoś do usunięcia
mmm... pychotka!3 Kto głosował? | Odpowiedz