Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja faszerowanych muszli, tym razem w wersji bezmięsnej. Ciekawe połączenie twarogu z parmezanem i zielonym groszkiem. Palce lizac!!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11195
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1198
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11741
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11195
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1198
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11741
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1427
Składniki
Muszle gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do ostudzenia. Groszek gotujemy kilka minut w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki cukru i odrobiny soli. Odcedzamy i studzimy. Twaróg rozgniatamy widelcem, mieszamy z połową parmezanu, posiekaną natką, groszkiem i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 3 łyżki roztopionego masła. Farszem serowym napełniamy muszle, układamy w naczyniu. Muszle polewamy pozostałym masłem, obsypujemy parmezanem i gałką. Danie zapiekamy około 10 minut w 200 stopniach.