Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantno słodka marynata z aromatycznym tymiankiem nadaje żeberkom wyjątkowego smaku.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 385
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 385
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Przygotować marynatę, wymieszać ze sobą składniki. Żeberka pokroić na kawałki, zanużyć w marynacie i odstawić do lodówki najlepiej na noc, ale już po kilku godzinach będą ok. ( wersja dla zapominalskich;) ) Żeberka piekę w naczyniu żaroodpornym zawsze przykryte. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy używając funkcji góra i dół przez około 1,5 godziny. Zanim wyłączysz piekarnik sprawdź czy mięso jest już mięciutkie, powinno, aż sie rozpadać. Ewentualnie wydłóż czas pieczenia. Czasami niestety trafimy na kiepskie mięso – z jakiegoś starego osobnika i bywa, że mimo długiego pieczenia mięso będzie gumowate.