Do góry

Dania główne Przepis na:

Musztardowo miodowe żeberka z tymiankiem

Musztardowo miodowe żeberka z tymiankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1661

Dodano:

Odsłon: 6840

Pikantno słodka marynata z aromatycznym tymiankiem nadaje żeberkom wyjątkowego smaku.

Składniki

  • Składniki na marynatę:
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub ketchupu
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki musztardy- najlepiej ostrej
  • 3 szczypty soli
  • 3 szczypty suszonego tymianku
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować marynatę, wymieszać ze sobą składniki.

    Żeberka pokroić na kawałki, zanużyć w marynacie i odstawić do lodówki najlepiej na noc, ale już po kilku godzinach będą ok. ( wersja dla zapominalskich;) )

    Żeberka piekę w naczyniu żaroodpornym zawsze przykryte. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy używając funkcji góra i dół przez około 1,5 godziny. Zanim wyłączysz piekarnik sprawdź czy mięso jest już mięciutkie, powinno, aż sie rozpadać. Ewentualnie wydłóż czas pieczenia.
    Czasami niestety trafimy na kiepskie mięso – z jakiegoś starego osobnika i bywa, że mimo długiego pieczenia mięso będzie gumowate.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

judastpriest 05 listopada 2017 Czasami niestety trafimy na kiepskie mięso – z jakiegoś starego osobnika

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń