Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantno słodka marynata z aromatycznym tymiankiem nadaje żeberkom wyjątkowego smaku.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3492
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3492
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Przygotować marynatę, wymieszać ze sobą składniki. Żeberka pokroić na kawałki, zanużyć w marynacie i odstawić do lodówki najlepiej na noc, ale już po kilku godzinach będą ok. ( wersja dla zapominalskich;) ) Żeberka piekę w naczyniu żaroodpornym zawsze przykryte. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy używając funkcji góra i dół przez około 1,5 godziny. Zanim wyłączysz piekarnik sprawdź czy mięso jest już mięciutkie, powinno, aż sie rozpadać. Ewentualnie wydłóż czas pieczenia. Czasami niestety trafimy na kiepskie mięso – z jakiegoś starego osobnika i bywa, że mimo długiego pieczenia mięso będzie gumowate.