Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantno słodka marynata z aromatycznym tymiankiem nadaje żeberkom wyjątkowego smaku.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8778
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7556
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5157
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328319
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8778
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7556
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5157
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328319
Składniki
Przygotować marynatę, wymieszać ze sobą składniki. Żeberka pokroić na kawałki, zanużyć w marynacie i odstawić do lodówki najlepiej na noc, ale już po kilku godzinach będą ok. ( wersja dla zapominalskich;) ) Żeberka piekę w naczyniu żaroodpornym zawsze przykryte. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy używając funkcji góra i dół przez około 1,5 godziny. Zanim wyłączysz piekarnik sprawdź czy mięso jest już mięciutkie, powinno, aż sie rozpadać. Ewentualnie wydłóż czas pieczenia. Czasami niestety trafimy na kiepskie mięso – z jakiegoś starego osobnika i bywa, że mimo długiego pieczenia mięso będzie gumowate.