Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu połączyłam wszystkie moje ulubione składniki. Potrawę możemy podać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniaczkami, lub po prostu z ulubioną surówką :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11554
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11554
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie rozbijamy dość cienko przez folię spożywczą. Dzięki temu mięso ładnie się rozbije a nie porwie. Każdy kawałek oprószamy przyprawami - solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Na każdym kawałku układamy cienkie plasterki boczku (zbyt długie składamy na pół). Mozzarellę i pomidory (odsączone z oliwy) kroimy w drobną kostkę, mieszamy z posiekaną bazylią i układamy na boczku. Następnie składamy mięso w kopertę - zakładając wszystkie boki do środka tak, by farsz był dobrze schowany. Każdą kopertę panierujemy dwa razy - najpierw w mące, następnie w jajku i bułce tartej, a następnie jeszcze raz w mące, jajku i bułce tartej. Dzięki temu koperta nam się nie rozłoży i farsz będzie dobrze trzymał się w środku. Smażymy na gorącym oleju, na wolnym ogniu na złoty kolor.