Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu połączyłam wszystkie moje ulubione składniki. Potrawę możemy podać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniaczkami, lub po prostu z ulubioną surówką :)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2152
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2152
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie rozbijamy dość cienko przez folię spożywczą. Dzięki temu mięso ładnie się rozbije a nie porwie. Każdy kawałek oprószamy przyprawami - solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Na każdym kawałku układamy cienkie plasterki boczku (zbyt długie składamy na pół). Mozzarellę i pomidory (odsączone z oliwy) kroimy w drobną kostkę, mieszamy z posiekaną bazylią i układamy na boczku. Następnie składamy mięso w kopertę - zakładając wszystkie boki do środka tak, by farsz był dobrze schowany. Każdą kopertę panierujemy dwa razy - najpierw w mące, następnie w jajku i bułce tartej, a następnie jeszcze raz w mące, jajku i bułce tartej. Dzięki temu koperta nam się nie rozłoży i farsz będzie dobrze trzymał się w środku. Smażymy na gorącym oleju, na wolnym ogniu na złoty kolor.