Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam do zrobienia potrawy z piersi kurczaka dla 3 osób. Ta część drobiu jest zdrowa i bardzo smaczna pod warunkiem, że jest dobrze zrobiona a ten przepis to gwarantuje.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4452
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1467
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 412
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4452
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1467
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 412
Składniki
Pierś czyścimy z błonek wkładamy do miski i zalewamy fantą. Najlepiej jak potrzymamy pierś w fancie przez całą noc, ale jak nam się spieszy to 2-3 godziny też będzie OK.
Jak już mamy przygotowaną pierś to nacinamy ją i robimy kieszonki do nadzienia jak na załączonym zdjęciu.
Ser żółty ścieramy na grubych oczkach .
Do startego sera dajemy biały serek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kroimy ogórek kiszony w kostkę i wędzony boczek i dodajemy do całości, mieszamy.
Przygotowany farsz łyżką nakładamy w kieszonki zrobione w piersiach.
Całość obsypujemy solą, pieprzem oraz papryką kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy góra i dół 180 st C wkładamy piersi i pieczemy 35 minut. Tyle powinno starczyć, wyjmujemy by pierś nie była sucha.
Teraz tylko jakaś szybka sałatka i życzę smacznego.