Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam do zrobienia potrawy z piersi kurczaka dla 3 osób. Ta część drobiu jest zdrowa i bardzo smaczna pod warunkiem, że jest dobrze zrobiona a ten przepis to gwarantuje.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2476
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3119
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2777
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2476
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3119
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2777
Składniki
Pierś czyścimy z błonek wkładamy do miski i zalewamy fantą. Najlepiej jak potrzymamy pierś w fancie przez całą noc, ale jak nam się spieszy to 2-3 godziny też będzie OK.
Jak już mamy przygotowaną pierś to nacinamy ją i robimy kieszonki do nadzienia jak na załączonym zdjęciu.
Ser żółty ścieramy na grubych oczkach .
Do startego sera dajemy biały serek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kroimy ogórek kiszony w kostkę i wędzony boczek i dodajemy do całości, mieszamy.
Przygotowany farsz łyżką nakładamy w kieszonki zrobione w piersiach.
Całość obsypujemy solą, pieprzem oraz papryką kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy góra i dół 180 st C wkładamy piersi i pieczemy 35 minut. Tyle powinno starczyć, wyjmujemy by pierś nie była sucha.
Teraz tylko jakaś szybka sałatka i życzę smacznego.