Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewane kieszonki z kurczaka.

Nadziewane kieszonki z kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 2589

Dodano:

Odsłon: 5960

Soczyste filety z kurczaka nadziewane pieczarkami i serem.

Składniki

  • 2 małe podwójne filety
  • 200 g pieczarek
  • 4 plastry sera zółtego
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 1 cebula
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać pokrojone pieczarki i dusić do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem.

  2. Filety oczyścić, podzielić na cztery osobne kawałki. W każdym zrobić kieszonkę, oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron.

  3. Następnie do kieszonek włożyć ser i pieczarki.

  4. Spiąć wykałaczkami. Jajko roztrzepać , zanurzać filety i panierować w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok 15 min., aby mięso w środku doszło. Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń