Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumiane i chrupiące kotlety z gotowanych ziemniaków to świetny pomysł na obiad lub kolację. Nadzienie to gotowana szynka lub kiełbasa z cebulką.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Kiełbasę kroimy w ćwierć plasterki, pieczarki i cebulę w kostkę, wszystko podsmażyć, doprawić a potem osączyć z tłuszczu. Przestudzić. Jeśli użyjemy szynki to pokrojoną w kosteczkę dodajemy pod koniec smażenia. Ugotowane ziemniaki należy przepuścić przez praskę. Później dodajemy mąkę jajko, posiekaną natkę i przyprawy. Czosnek rozetrzeć z solą i dopiero dodać. Porcje masy ziemniaczanej rozpłaszczyć na dłoni, dodać porcję farszu i szczelnie zawinąć uformować spłaszczone kotlety.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy okraszone resztą nadzienia.