Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumiane i chrupiące kotlety z gotowanych ziemniaków to świetny pomysł na obiad lub kolację. Nadzienie to gotowana szynka lub kiełbasa z cebulką.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 401
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 94
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1529
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 401
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 94
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1529
Składniki
Kiełbasę kroimy w ćwierć plasterki, pieczarki i cebulę w kostkę, wszystko podsmażyć, doprawić a potem osączyć z tłuszczu. Przestudzić. Jeśli użyjemy szynki to pokrojoną w kosteczkę dodajemy pod koniec smażenia. Ugotowane ziemniaki należy przepuścić przez praskę. Później dodajemy mąkę jajko, posiekaną natkę i przyprawy. Czosnek rozetrzeć z solą i dopiero dodać. Porcje masy ziemniaczanej rozpłaszczyć na dłoni, dodać porcję farszu i szczelnie zawinąć uformować spłaszczone kotlety.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy okraszone resztą nadzienia.