Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumiane i chrupiące kotlety z gotowanych ziemniaków to świetny pomysł na obiad lub kolację. Nadzienie to gotowana szynka lub kiełbasa z cebulką.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 489
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8676
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3003
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 954
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 489
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8676
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3003
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 954
Składniki
Kiełbasę kroimy w ćwierć plasterki, pieczarki i cebulę w kostkę, wszystko podsmażyć, doprawić a potem osączyć z tłuszczu. Przestudzić. Jeśli użyjemy szynki to pokrojoną w kosteczkę dodajemy pod koniec smażenia. Ugotowane ziemniaki należy przepuścić przez praskę. Później dodajemy mąkę jajko, posiekaną natkę i przyprawy. Czosnek rozetrzeć z solą i dopiero dodać. Porcje masy ziemniaczanej rozpłaszczyć na dłoni, dodać porcję farszu i szczelnie zawinąć uformować spłaszczone kotlety.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy okraszone resztą nadzienia.