Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam smaczne nadziewane zawijaski drobiowe. Są one faszerowane salami i mozzarellą, zapiekane w pysznym sosie pomidorowym.
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28817
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 302
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28817
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 302
Składniki
Zaczynamy od wysmarowania naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 190 C.
Piersi drobiowe oczyszczamy ze zbędnego tłuszczu i błonek. Rozbijamy na dość cienkie kotlety. Posypujemy solą i pieprzem, odrobiną ziół włoskich.
Na każdy zawijasek układamy 3 plasterki salami i odrobinę startego sera. Zawijamy. W razie potrzeby spinamy wykałaczkami. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę sosu pomidorowego. Układamy zawijaski. Polewamy je resztą sosu pomidorowego i posypujemy mozzarellą.
4. Pieczemy przez ok. 45 minut. Przed podaniem nadziewane zawijaski drobiowe posypujemy posiekaną pietruszką. Podajemy z ryżem, i ulubioną surówką.