Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam smaczne nadziewane zawijaski drobiowe. Są one faszerowane salami i mozzarellą, zapiekane w pysznym sosie pomidorowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11642
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11642
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Zaczynamy od wysmarowania naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 190 C.
Piersi drobiowe oczyszczamy ze zbędnego tłuszczu i błonek. Rozbijamy na dość cienkie kotlety. Posypujemy solą i pieprzem, odrobiną ziół włoskich.
Na każdy zawijasek układamy 3 plasterki salami i odrobinę startego sera. Zawijamy. W razie potrzeby spinamy wykałaczkami. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę sosu pomidorowego. Układamy zawijaski. Polewamy je resztą sosu pomidorowego i posypujemy mozzarellą.
4. Pieczemy przez ok. 45 minut. Przed podaniem nadziewane zawijaski drobiowe posypujemy posiekaną pietruszką. Podajemy z ryżem, i ulubioną surówką.