Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne roladki z indyka, przepis warty uwagi. Można go spożywać na zimno, więc nadaje się wspaniale na śniadanie do pracy z dodatkiem (pomidora, papryki) SMACZNEGO.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181942
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181942
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Składniki
Wykonanie: Mięso rozciąć by powstał większy płat i rozbić przez folię, doprawić solą i pieprzem do smaku. Chleb pokroić w drobną kostkę, wysypać na blachę wyłożona papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i lekko przyrumienić. Gdy grzanki wystygną wymieszać z szynką pokrojoną w kostkę, posiekanymi ziołami, posiekaną trybulką i zółtkami, przyprawić do smaku, a na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek.
Mięso posmarować nadzieniem, a na krawędzi ułożyć obrane jajka przepiórcze.
Ostrożnie zwinąć w roladkę i zawinąć folią aluminiową posmarowaną masłem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą i piec około 40 minut.
Następ[nie zdjąć folię posmarować masłem i zapiekać jeszcze 30 minut do zrumienienia. Smacznego.