Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty , aromatyczny , idealny na niedzielny obiad.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne, wykałaczki
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14304
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19436
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13124
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1772
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14304
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19436
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13124
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1772
Składniki
Pieczarki obrać , pokroić, usmażyć. Filet kurczaka umyć , przekroić na połowę ale nie do końca , rozłożyć , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.
Na jednej połówce ułożyć 3 plastry masła , a na nim pieczarki.
Posypać serem ralada.
Paprykę pokroić w kostkę posypać. Ogóreczki rozkroić na połowę ułożyć.
Ułożyć plastry sera mozzarella.
Nakryć drugą połową kurczaka , spiąć wykałaczkami , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 25 minut, wyjąć , posypać utartym serem mozzarella wstawić i piec do zrumienienia sera około 10 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z podpieczonymi batatami i pomidorkami.