Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty , aromatyczny , idealny na niedzielny obiad.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne, wykałaczki
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Pieczarki obrać , pokroić, usmażyć. Filet kurczaka umyć , przekroić na połowę ale nie do końca , rozłożyć , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.
Na jednej połówce ułożyć 3 plastry masła , a na nim pieczarki.
Posypać serem ralada.
Paprykę pokroić w kostkę posypać. Ogóreczki rozkroić na połowę ułożyć.
Ułożyć plastry sera mozzarella.
Nakryć drugą połową kurczaka , spiąć wykałaczkami , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 25 minut, wyjąć , posypać utartym serem mozzarella wstawić i piec do zrumienienia sera około 10 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z podpieczonymi batatami i pomidorkami.