Na niedzielny obiad w sam raz, smakuje wybornie.
Nadziewany kotlet mielony
Składniki
- Mięso mielone wieprzowe ½ kg
- Sucha kajzerka 2 szt
- Czosnek 2 ząbki
- Jajko 1 szt
- Sól i pieprz do smaku
- Bułka tarta do panierki
- Olej do smażenia
- Składniki na farsz:
- Pieczarki świeże 25 dag
- Papryka czerwona 1 szt
- Cebula biała 1 szt
- Maggi do smaku
- Pieprz do smaku
- sól do smaku
Składniki
- Mięso mielone wieprzowe ½ kg
- Sucha kajzerka 2 szt
- Czosnek 2 ząbki
- Jajko 1 szt
- Sól i pieprz do smaku
- Bułka tarta do panierki
- Olej do smażenia
- Składniki na farsz:
- Pieczarki świeże 25 dag
- Papryka czerwona 1 szt
- Cebula biała 1 szt
- Maggi do smaku
- Pieprz do smaku
- sól do smaku

Etapy przygotowania
Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę oczyścić i pokroić w plasterki, cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystko wrzucić na patelnię, przyprawić maggi i pieprzem do smaku. Smażyć do odparowania wody. Bułkę namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wyrobić masę. Nadziewać przygotowanym farsze i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3631

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 825
Ostatnio komentowane przepisy

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3631

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 825



Składniki
- Mięso mielone wieprzowe ½ kg
- Sucha kajzerka 2 szt
- Czosnek 2 ząbki
- Jajko 1 szt
- Sól i pieprz do smaku
- Bułka tarta do panierki
- Olej do smażenia
- Składniki na farsz:
- Pieczarki świeże 25 dag
- Papryka czerwona 1 szt
- Cebula biała 1 szt
- Maggi do smaku
- Pieprz do smaku
- sól do smaku
Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę oczyścić i pokroić w plasterki, cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystko wrzucić na patelnię, przyprawić maggi i pieprzem do smaku. Smażyć do odparowania wody. Bułkę namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wyrobić masę. Nadziewać przygotowanym farsze i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.