Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w wykonaniu kotlet na niedzielny obiad
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 410
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 141
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 410
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 141
Składniki
Wykonanie nadzienia: Paprykę, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Smażyć na maśle klarowanym do miękkości z dodatkiem maggi. Przyprawić do smaku pieprzem i papryką ostrą mieloną, wymieszać i po usmażeniu odłożyć do ostudzenia. Wykonanie kotletów: Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę, formować na dłoni kotlety, nadziewać i formować zgrabne kotlety. Następnie panierować w bułce tarte, smażyć z obu stron na złoty kolor. SMACZENGO.