Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w wykonaniu kotlet na niedzielny obiad
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Wykonanie nadzienia: Paprykę, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Smażyć na maśle klarowanym do miękkości z dodatkiem maggi. Przyprawić do smaku pieprzem i papryką ostrą mieloną, wymieszać i po usmażeniu odłożyć do ostudzenia. Wykonanie kotletów: Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę, formować na dłoni kotlety, nadziewać i formować zgrabne kotlety. Następnie panierować w bułce tarte, smażyć z obu stron na złoty kolor. SMACZENGO.