Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza potrawka z kurczaka według babcinego przepisu. Sprawdzony patent na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Świetnie smakuje podawana z gotowanymi ziemniakami lub ryżem.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Mięso z rosołu oddziel od kości i przełóż do garnka. Marchewkę pokrój na plasterki i dodaj do mięsa.
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę. Zrób zasmażkę. Do gotowej zasmażki wlej rosół. Sos podgrzewaj przez chwilę do zgęstnienia, następnie przelej go do kurczaka z marchewką. Potrawkę z kurczaka dopraw solą i pieprzem.