Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza potrawka z kurczaka według babcinego przepisu. Sprawdzony patent na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Świetnie smakuje podawana z gotowanymi ziemniakami lub ryżem.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Mięso z rosołu oddziel od kości i przełóż do garnka. Marchewkę pokrój na plasterki i dodaj do mięsa.
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę. Zrób zasmażkę. Do gotowej zasmażki wlej rosół. Sos podgrzewaj przez chwilę do zgęstnienia, następnie przelej go do kurczaka z marchewką. Potrawkę z kurczaka dopraw solą i pieprzem.