Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze, najszybsze ciasto na pizzę! Nie wymaga wyrastania, a przyrządzenie zajmuje dosłownie moment. Na dole nasze ulubione pizze. Polecam!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 409
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11578
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 76
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 409
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11578
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 76
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki i mieszamy trzepaczką aby spulchnić mąkę. Dodajemy wodę i i olej, zagniatamy elastyczne ciasto. Po zagnieceniu ciasto jest gotowe do wykładania na blachę, nie ma potrzeby czekania aż wyrośnie, lecz można je odłożyć do wyrośnięcia w ciepłe miejsce lub na noc do lodówki lub zamrozić. Pizzę pieczemy ok 12-15 min w 180-200 st. wszystko zależy od piekarnika
Wszystkie składniki na sos mieszamy dokładnie i smarujemy pizzę.
Nasze ulubione pizze: Sos pomidorowy, szynka, pieczarki, cebula, ser.
Sos pomidorowy, cebula, kiełbaska, wędlina, brokuły, papryka, ser.
sos pomidorowy, cebula, pieczarki, wędlina, pierś kurczaka, ser.
sos pomidorowy, oliwki, krewetki, ser.
sos pomidorowy, cebula, pieczarki, papryka, kukurydza, pierś kurczaka, ser.