Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze, najszybsze ciasto na pizzę! Nie wymaga wyrastania, a przyrządzenie zajmuje dosłownie moment. Na dole nasze ulubione pizze. Polecam!
Idealny na kolację
Odsłon: 25
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 74
Idealny na kolację
Odsłon: 25
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 74
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki i mieszamy trzepaczką aby spulchnić mąkę. Dodajemy wodę i i olej, zagniatamy elastyczne ciasto. Po zagnieceniu ciasto jest gotowe do wykładania na blachę, nie ma potrzeby czekania aż wyrośnie, lecz można je odłożyć do wyrośnięcia w ciepłe miejsce lub na noc do lodówki lub zamrozić. Pizzę pieczemy ok 12-15 min w 180-200 st. wszystko zależy od piekarnika
Wszystkie składniki na sos mieszamy dokładnie i smarujemy pizzę.
Nasze ulubione pizze: Sos pomidorowy, szynka, pieczarki, cebula, ser.
Sos pomidorowy, cebula, kiełbaska, wędlina, brokuły, papryka, ser.
sos pomidorowy, cebula, pieczarki, wędlina, pierś kurczaka, ser.
sos pomidorowy, oliwki, krewetki, ser.
sos pomidorowy, cebula, pieczarki, papryka, kukurydza, pierś kurczaka, ser.