Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 658
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 101
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1219
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 658
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 101
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1219
Składniki
Jajka wbij do wysokiej miski, dodaj szczyptę soli, mąkę, wodę i mleko, wymieszaj na koniec dodaj roztopione masło. Zmiksuj na gładko i odstaw na 15 minut.
Patelnię rozgrzej i smaruj cienko olejem za pomocą pendzęlka przed każdym naleśnikiem, wlej porcję ciasto i usmaż z obu stron.