Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13740
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13740
Składniki
Jajka wbij do wysokiej miski, dodaj szczyptę soli, mąkę, wodę i mleko, wymieszaj na koniec dodaj roztopione masło. Zmiksuj na gładko i odstaw na 15 minut.
Patelnię rozgrzej i smaruj cienko olejem za pomocą pendzęlka przed każdym naleśnikiem, wlej porcję ciasto i usmaż z obu stron.