Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy schabowy, moczony w mleku w przyprawach i plasterkach cebuli, jest mięciutki , aromatyczny a zarazem bardzo chrupiący.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Składniki
Schab pokrój w plastry, rozbij z obu stron, posyp solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Cebulę i czosnek pokrój w paski. Do miski włóż rozbite plastry schabu, między nie ułóż plastry cebuli i czosnku. Całość zalej mlekiem i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Plastry schabu wyjmij z mleka i lekko odciśnij, panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Podaj z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty i ogórków. https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-surowka-z-kapusty-i-ogorkow,2017794,kuchnia-iwony.html