Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy schabowy, moczony w mleku w przyprawach i plasterkach cebuli, jest mięciutki , aromatyczny a zarazem bardzo chrupiący.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1483
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1798
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9102
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1483
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1798
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9102
Składniki
Schab pokrój w plastry, rozbij z obu stron, posyp solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Cebulę i czosnek pokrój w paski. Do miski włóż rozbite plastry schabu, między nie ułóż plastry cebuli i czosnku. Całość zalej mlekiem i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Plastry schabu wyjmij z mleka i lekko odciśnij, panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Podaj z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty i ogórków. https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-surowka-z-kapusty-i-ogorkow,2017794,kuchnia-iwony.html