Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy schabowy, moczony w mleku w przyprawach i plasterkach cebuli, jest mięciutki , aromatyczny a zarazem bardzo chrupiący.
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 176
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 100
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 176
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 100
Składniki
Schab pokrój w plastry, rozbij z obu stron, posyp solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Cebulę i czosnek pokrój w paski. Do miski włóż rozbite plastry schabu, między nie ułóż plastry cebuli i czosnku. Całość zalej mlekiem i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Plastry schabu wyjmij z mleka i lekko odciśnij, panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Podaj z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty i ogórków. https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-surowka-z-kapusty-i-ogorkow,2017794,kuchnia-iwony.html