Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sos pomidorowy z mięsem mielonym do spaghetti. Jest znacznie prostszy i szybszy w wykonaniu od tradycyjnego włoskiego bolognese, ale nie umniejsza to jego walorom smakowym. Zobaczcie, jak w zaledwie 30 minut wyczarować pyszny obiad dla całej rodziny.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 99
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 84
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 99
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 84
Składniki
Makaron spaghetti ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na złoty kolor. Czosnek drobno poszatkuj i dodaj co cebuli razem z mięsem mielonym. Składniki podsmaż przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając mięso.
Do podsmażonego mięsa dodaj łyżeczkę pasty chili, zioła i przyprawy. Ponownie wymieszaj składniki i mięso podsmażaj przez kolejne 5 minut.
Na patelnię wlej pomidory z puszki i passatę pomidorową. Sos do spaghetti gotuj przez kolejne 5 minut.
Gotowy sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti. Talerz udekoruj tartym parmezanem i listkami świeżej bazylii. Smacznego!