Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sos pomidorowy z mięsem mielonym do spaghetti. Jest znacznie prostszy i szybszy w wykonaniu od tradycyjnego włoskiego bolognese, ale nie umniejsza to jego walorom smakowym. Zobaczcie, jak w zaledwie 30 minut wyczarować pyszny obiad dla całej rodziny.
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 35
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 25
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 43
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 35
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 25
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 43
Składniki
Makaron spaghetti ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na złoty kolor. Czosnek drobno poszatkuj i dodaj co cebuli razem z mięsem mielonym. Składniki podsmaż przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając mięso.
Do podsmażonego mięsa dodaj łyżeczkę pasty chili, zioła i przyprawy. Ponownie wymieszaj składniki i mięso podsmażaj przez kolejne 5 minut.
Na patelnię wlej pomidory z puszki i passatę pomidorową. Sos do spaghetti gotuj przez kolejne 5 minut.
Gotowy sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti. Talerz udekoruj tartym parmezanem i listkami świeżej bazylii. Smacznego!