Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sos pomidorowy z mięsem mielonym do spaghetti. Jest znacznie prostszy i szybszy w wykonaniu od tradycyjnego włoskiego bolognese, ale nie umniejsza to jego walorom smakowym. Zobaczcie, jak w zaledwie 30 minut wyczarować pyszny obiad dla całej rodziny.
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcz...
Odsłon: 735
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 228
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 181
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1365
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 451
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcz...
Odsłon: 735
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 228
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 181
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1365
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 451
Składniki
Makaron spaghetti ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na złoty kolor. Czosnek drobno poszatkuj i dodaj co cebuli razem z mięsem mielonym. Składniki podsmaż przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając mięso.
Do podsmażonego mięsa dodaj łyżeczkę pasty chili, zioła i przyprawy. Ponownie wymieszaj składniki i mięso podsmażaj przez kolejne 5 minut.
Na patelnię wlej pomidory z puszki i passatę pomidorową. Sos do spaghetti gotuj przez kolejne 5 minut.
Gotowy sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti. Talerz udekoruj tartym parmezanem i listkami świeżej bazylii. Smacznego!