Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planujesz duże przyjęcie i nie wiesz, jak zaspokoić gusta wszystkich gości? Jeśli szukasz pomysłu na prosty w przygotowaniu, ciepły posiłek, usmaż naleśniki! Trudno znaleźć osobę, która ich stanowczo nie lubi. Naprzeciw zróżnicowanym upodobaniom kulinarnym wyjdziesz zaś z łatwością – przygotuj 2-3 różne farsze. Jak usmażyć pyszne, cieniutkie naleśniki, które będą smaczne zarówno z mięsem, jak i ze szpinakiem czy słodkim twarogiem? Skorzystaj z poniższego przepisu. Z podanej ilości składników uzyskasz około 25 naleśników.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 250
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3619
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 250
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3619
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Rozkłóć jajka i połącz z mlekiem. Wlej do nich część piwa i wymieszaj dokładnie mikserem. Stopniowo dodawaj do płynnych składników mąkę, nie przerywając miksowania. Pod koniec dolej tyle piwa, by ciasto uzyskało konsystencję rzadkiej śmietany. Tak przygotowane ciasto odstaw na pół godziny, by rozkleiła się zawarta w mące skrobia. Zamieszaj ciasto ponownie przed smażeniem.
Rozgrzej dość mocno patelnię naleśnikową. Roztop na niej niewielką ilość masła klarowanego. Wlej porcję ciasta i rozprowadź je równomiernie na patelni. Smaż przez około pół minuty po każdej ze stron. Wysmaż w ten sposób wszystkie naleśniki, dodając czasem na patelnię odrobinę masła klarowanego.
Naleśniki dla gości możesz usmażyć na długo przed ich przyjściem. Tuż przed imprezą napełnij je farszami i podgrzej w piekarniku.