Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie bananowe naleśniki i do tego sos którego bazą będą słodkie borówki ale mogą też być jagody.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Sos borówkowy/jagodowy 1.Wrzucić umyte i osuszone wcześniej borówki do tego łyżka cukry i podgrzać 2. Dodać cynamon w momencie gdy borówki zmiękną 3.Odłożyć sos na bok do ostudzenia
Naleśniki: 1.Pokroić banany na plasterki , zmieszać je po czym dodać mąkę pszenną, jajka, napój sojowy i proszek do pieczenia i znów zmiksować 2.Rozgrzać olej i nakładamy ciasto które smażymy z obu stron (do chwili gdy będą rumiane) 3.Wlać śmietanę do wcześniej wystudzonego sosu i wymieszać 4.Nałożyć naleśniki na talerz ( wcześniej rolując je ), polać sosem i dodać plasterki banana. Smacznego