Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki już znudziły się tobie i twojej rodzinie? Wypróbuj wersję budyniową, która daje delikatny posmak, idealny do podawania z owocami, bitą śmietaną czy konfiturami. Gwarantujemy, że naleśniki budyniowe na stałe wejdą do twojego kulinarnego repertuaru
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 356
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 674
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1318
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 356
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 674
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1318
Składniki
Mleko i wodę gazowaną wlej do dużej miski. Wsyp przesianą mąkę pszenną, cukier puder i zawartość dwóch budyniów waniliowych. Wlej 2 łyżki oleju. Dopraw szczyptą soli. Całość zmiksuj na jednolitą, gładką, lejącą się masę.
Patelnię rozgrzej, wlej odrobinę oleju, aby natłuścić dno. Nalewaj ciasto chochlą lub łyżką, równomiernie rozprowadzając warstwę na patelni. Smaż cienkie naleśniki z obydwóch stron na złoty kolor. Odkładaj na talerz. Zwiń naleśniki budyniowe w rulon i podawaj z ulubionymi dodatkami.