Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki już znudziły się tobie i twojej rodzinie? Wypróbuj wersję budyniową, która daje delikatny posmak, idealny do podawania z owocami, bitą śmietaną czy konfiturami. Gwarantujemy, że naleśniki budyniowe na stałe wejdą do twojego kulinarnego repertuaru
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 225
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20339
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 225
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20339
Składniki
Mleko i wodę gazowaną wlej do dużej miski. Wsyp przesianą mąkę pszenną, cukier puder i zawartość dwóch budyniów waniliowych. Wlej 2 łyżki oleju. Dopraw szczyptą soli. Całość zmiksuj na jednolitą, gładką, lejącą się masę.
Patelnię rozgrzej, wlej odrobinę oleju, aby natłuścić dno. Nalewaj ciasto chochlą lub łyżką, równomiernie rozprowadzając warstwę na patelni. Smaż cienkie naleśniki z obydwóch stron na złoty kolor. Odkładaj na talerz. Zwiń naleśniki budyniowe w rulon i podawaj z ulubionymi dodatkami.