Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki już znudziły się tobie i twojej rodzinie? Wypróbuj wersję budyniową, która daje delikatny posmak, idealny do podawania z owocami, bitą śmietaną czy konfiturami. Gwarantujemy, że naleśniki budyniowe na stałe wejdą do twojego kulinarnego repertuaru
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 849
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7765
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 140
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 143
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 849
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7765
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 140
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 143
Składniki
Mleko i wodę gazowaną wlej do dużej miski. Wsyp przesianą mąkę pszenną, cukier puder i zawartość dwóch budyniów waniliowych. Wlej 2 łyżki oleju. Dopraw szczyptą soli. Całość zmiksuj na jednolitą, gładką, lejącą się masę.
Patelnię rozgrzej, wlej odrobinę oleju, aby natłuścić dno. Nalewaj ciasto chochlą lub łyżką, równomiernie rozprowadzając warstwę na patelni. Smaż cienkie naleśniki z obydwóch stron na złoty kolor. Odkładaj na talerz. Zwiń naleśniki budyniowe w rulon i podawaj z ulubionymi dodatkami.